Колорадеца
Модератор: Ka-tet of 19
- The God of Blood
- Dan-Tete
- Регистриран: нед мар 30, 2008 7:41 pm
Re: Колорадеца
Да, възможно е. Важна е най-вече атмосферата.
"Зло, събудено призори, до вечерта се превръща в Морготова радост" - Дж.Р.Р. Толкин, "Децата на Хурин"
-----------

-----------

Абе, не е толкова лоша. И аз я намирам за много добра. Вие пък я искарахте някаква едва ли не тъпа книга. 

"Alone. Yes, that's the key word, the most awful word in the English tongue. Murder doesn't hold a candle to it and hell is only a poor synonym." - Salem's Lot, Stephen King
"Колорадеца" е една от книгите който не ми харесват особено не е от наи-интересните! 

- The God of Blood
- Dan-Tete
- Регистриран: нед мар 30, 2008 7:41 pm
Странно, защо ли има толкова негативни оценки. На мен пък ми хареса - особено накрая. Малка глътка свеж въздух.Pir написа:"Колорадеца" е една от книгите който не ми харесват особено не е от наи-интересните!
"Зло, събудено призори, до вечерта се превръща в Морготова радост" - Дж.Р.Р. Толкин, "Децата на Хурин"
-----------

-----------

Според мен даже напротив - много интересна и зарибяваща е. Поне на мен ми подейства така. Най-радостно ми беше, че Кинг още държи едно доста високо ниво.
"Alone. Yes, that's the key word, the most awful word in the English tongue. Murder doesn't hold a candle to it and hell is only a poor synonym." - Salem's Lot, Stephen King
Аз я довърших преди няколко дни, но не се наканвам да коментирам. Определено е книга която се чете на един дъх и определено е книга в която не историята е главното, а начинът по който е разказана. Героите са уникални и много ми допадат. Двамата старци от местният вестник къртят. Определено ми се иска да се срещна с тях отново.
"Here, sir, there are always more tales."
- edenbeast
- Dan-Tete
- Регистриран: съб авг 20, 2005 10:08 pm
- Контакти:
Приятна книга, която се чете на един дъх. Не мисля, че заслужава кой знае какви коментари - негативни или позитивни.
Дали сюжета е банален или не, не е особено важен фактор за мен, когато преценявам книга. Нямам против да слушам една и съща песен отново и отново, стига да е изпята на различен глас, било по-добър или просто различен. Не смятам, че когато един автор има свое виждане относно определен тип история, трябва да се възспира от факта, че няколко десетки автора преди това са писали на същата тема.
Дали сюжета е банален или не, не е особено важен фактор за мен, когато преценявам книга. Нямам против да слушам една и съща песен отново и отново, стига да е изпята на различен глас, било по-добър или просто различен. Не смятам, че когато един автор има свое виждане относно определен тип история, трябва да се възспира от факта, че няколко десетки автора преди това са писали на същата тема.
"Stay scared!"
Купих си я лятото на 2012 в Бургас. Спирита тъкмо беше свършил и аз имах 10тина часа за убиване докато чаках "бързия" влак Бургас-София
Прочетох я с удоволствие. Много нестандартна история. Краят също много ми хареса. Всеки сам трябва да се напъне за да си обясни какво в крайна сметка се е случило.

Не е лоша книжката, чете се на 1 дъх. На мен лично ми беше леко скучна, но краят ми допадна.
Добих книгата още като беше излязла. Не знам защо не съм писал. Не беше лоша. Не е най-доброто от Кинг, но пък е сносна. Става за развлечение. Героите наистина са забавни.
И аз я прочетох,чете се на един дъх,защото е само 150 страници,не за друго!Чудя се защо е издадена като роман,а не в някой сборник,Кралят има много по големи новели.Аз съм огромен фен на Кинг,чел съм най добрият му роман("То"),от вчера мога да кажа че съм чел и най слабият му("Колорадеца").
- KingRookie
- Childe
- Регистриран: пет сеп 06, 2019 9:45 am
Симпатично книжле. На двата полюса съм - хареса ми, но и не. Нищо особено.
-
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm
Защо никой не каза, че Плеяда преиздава Колорадеца?
Твърди корици!
Твърди корици!
„Използваме думите, за да се разбираме едни други, а понякога, за да се откриваме едни други.”
Не се радвам да го чуяbelch huggins написа: ↑пет май 20, 2022 9:24 pmЗащо никой не каза, че Плеяда преиздава Колорадеца?
Твърди корици!

- KingRookie
- Childe
- Регистриран: пет сеп 06, 2019 9:45 am
Още се чудя дали да сменя старото издание с едно с твърди корици . При положение, че не ми допадна книгата.
Какво е мнението ви за новия превод в сравнение с този на бард?
Има ли някакви илюстрации в новот издание ?
Какво е мнението ви за новия превод в сравнение с този на бард?
Има ли някакви илюстрации в новот издание ?
Аз пък с радост бих си продал и старото(толкова ми е любимо!)Ама все пак няма да го направя....заради колекцията.

Тези мнения от мен(от горе) излизат със една и две седмици закъснение!!Иначе нямаше да пиша по две мнения!