Най-слабите книги на Стивън Кинг
Модератор: Ka-tet of 19
- Meriadoc
- Devar-Toi
- Регистриран: вт авг 30, 2005 10:28 pm
- Контакти:
Най-слабите книги на Стивън Кинг
След като наскоро прочетох "Кери", личният ми носител на титлата - "Очите" - едва-едва удържа първото си място, но понеже съм консерватор в убежденията си, смятам да гласувам отново за него 

Re: Най-слабите книги на Стивън Кинг
Аууу, не съм чел нито една от тези! Лош аз, лош! Пътна мрежа само съм я почвал 10тина пъти, ама не съм я чел, затова няма да гласувам!
Сериозно?Хайде ако закъсам за "То"-2част ще я взема назаем и ще ти дам да прочетеш "Очите на дракона", за да видиш, че не е никак тъпа.Естесвено, става дума за приказка, писана за дъщеря му, така че човек не трябва да има твърде големи очаквания.NoLabel написа:Аууу, не съм чел нито една от тези! Лош аз, лош! Пътна мрежа само съм я почвал 10тина пъти, ама не съм я чел, затова няма да гласувам!
Аз не съм чела "Долорес" само от споменатите. Не съм я виждала никъде и предполагам трудно ще я намеря. Някой ще каже ли за какво става въпрос в нея, само с 2-3 думи, без да я разказва?
А по отношение на гласуването - аз гласувам за "Кери".Знам, че е от началото на творчеството на Кинг и е именно книгата, дала му тласък по пътя към славата, но на мен изобщо не ми хареса.Слагам я дори пред "Пътна мрежа".

А за "Куджо"- не знам дали има човек, който да не я харесва (от феновете на Кинг, естествено)?
- Garraty47
- D.E.A.D. Doll
- Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
- Контакти:
"Очите на дракона"
иначе и Сайлъм'с Лот ми беше доволно скучна
иначе и Сайлъм'с Лот ми беше доволно скучна
- unheard lullaby
- An Imaginary Friend
- Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
- Контакти:
Анкетата не е меродавна. Според мен трябва да присъстват всички книги на Кинг или поне да има опция "друга". На мен лично най-тъпи ми бяха "Буик 8" и "Момичето, което обичаше Том Гордън".
В случая гласувах за "Пътна мрежа".
@Абигел, относно "Долорес" - странна книжка. Написана е като разказ от първо лице, ед.ч. Долорес дава показания, че не е убила работодателката си, дъщеря й (журналистка) си идва (от Ню Йорк май..)да й помогне и в процеса на разследване се завръзва сюжетът нататък, но да не я разказвам. Няма свръхестествени неща и ми направи впечатление, че няма отделни глави.
В случая гласувах за "Пътна мрежа".
@Абигел, относно "Долорес" - странна книжка. Написана е като разказ от първо лице, ед.ч. Долорес дава показания, че не е убила работодателката си, дъщеря й (журналистка) си идва (от Ню Йорк май..)да й помогне и в процеса на разследване се завръзва сюжетът нататък, но да не я разказвам. Няма свръхестествени неща и ми направи впечатление, че няма отделни глави.
Защо май само аз харесвам Очите на дракона, и то доста. А както каза unheard lullaby особено тъпите книги ги няма. Направо бях изумена когато прочетох Момчето, което обичаше Том Гордън и побързах да я подаря. Тази книга според мен е голям резил. Забелязвам, че до момента не става въпрос и за разказите на Кинг. Защото те за мен са голям източник на номинации по темата дори и като цели сборници. В случая гласувам за Куджо защото нито ми хареса, нито ме уплаши, но Долорес не съм я чела. А Селъм'с Лот така ме стресира че не си дърпах пердетата и не канех никого у нас доста дълго време. И наскоро когато прочетох ТК 5 реших да си я припомня. Ами не успях - хвана ме шубе още в средата. Тъй че за мен си е въздействаща книга.
- unheard lullaby
- An Imaginary Friend
- Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
- Контакти:
Как, бре? И аз харесвам "Очите на дракона". И то МНОГО.
Даже ми е в топ 15.

- Garraty47
- D.E.A.D. Doll
- Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
- Контакти:
ха3яинът, който държи помещението в което работя, ми подари Талисманът, Черният дом, Роу3 мадър и Отмъстителите, защото според него са много тъпи и е невъ3можно да ги е писал Стивън Кинг 

- Meriadoc
- Devar-Toi
- Контакти:
Няма ли кой да ми подари и на мен "Момичето, което обичаше Том Гордън"? Няма я тази книга и това си е.
Мен ме отвращава. Като си представя професор "Шарп" с неговите тестени пръчици и ми призлява. Но всъщност това си отвращение придобих след като гледах филма и двете творби се сляха в съзнанието ми. За пръв път ми се случи да ми стане лошо след гледане на филм. Всъщност интересен феномен.А за "Куджо"- не знам дали има човек, който да не я харесва (от феновете на Кинг, естествено)?...
Права си, трябваше да сложа поне опцията "друга". За съжаление за анкетите няма "Едит".Анкетата не е меродавна. Според мен трябва да присъстват всички книги на Кинг или поне да има опция "друга".
Погледнато по този начин, влиза и в моята класация - някъде около TOP 250.Как, бре? И аз харесвам "Очите на дракона". И то МНОГО.Даже ми е в топ 15.
Аз я имам, просто не съм я чел още! Мерси иначе!Сериозно?Хайде ако закъсам за "То"-2част ще я взема назаем и ще ти дам да прочетеш "Очите на дракона", за да видиш, че не е никак тъпа.
Пиша по отношение на последните два поста-
Meriadoc - аз затв'а не гледам филмите.Книгата си е много яка.За мене,естествено.
NoLabel - имам и други книжки, така че все трябва да имам някоя, която не си чел.Ама не му е мястото тук да ги изброявам.ок?
Meriadoc - аз затв'а не гледам филмите.Книгата си е много яка.За мене,естествено.
NoLabel - имам и други книжки, така че все трябва да имам някоя, която не си чел.Ама не му е мястото тук да ги изброявам.ок?
- Memento_Mori
- Childe
- Регистриран: ср авг 31, 2005 2:57 pm
- Контакти:
Мисля си, че не съм аз човекът, който ще казва дали една книга е тъпа или не. Просто тя носи свой смисъл и необикновен заряд, който може да докосне само някои хора...
Когато хората повярват в Лъжата, Тя се превръща в Истина!
- wonka
- Banished
- Регистриран: ср авг 31, 2005 9:34 pm
Играта на Джералд е супер тъпа
много много ама много безкрайно многоwonka написа:Играта на Джералд е супер тъпа
И понеже да кажа пак!!! "Очите.." рулират!!!
- WhiteNoise
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: пон авг 22, 2005 11:25 pm
аз мисля ,че Проклятието е крайно безинтересна, гласувам за "Друга"...

I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near
- Meriadoc
- Devar-Toi
- Контакти:
На мен "Проклятието" ми хареса много. Били се справи великолепно с подмолната си жена 

- WhiteNoise
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: пон авг 22, 2005 11:25 pm
въпрос на вкус.. :|

I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near
- wonka
- Banished
- Регистриран: ср авг 31, 2005 9:34 pm
Проклятието не е толкова тъпа, но всеки е свободен да мисли квото си иска
- edenbeast
- Dan-Tete
- Регистриран: съб авг 20, 2005 10:08 pm
- Контакти:
На мен досега роман на Кинг не ми е бил тъп.
Но при сборниците с разкази изобилства от такива.
Имаше един "Кошмари и Съновидения", той е един от тях.
Но при сборниците с разкази изобилства от такива.
Имаше един "Кошмари и Съновидения", той е един от тях.
- Meriadoc
- Devar-Toi
- Контакти:
Важното е, че си имаме лидер в анкетата, при това със завидните 30 процента