Филмите по Стивън Кинг
Модератор: Ka-tet of 19
- flesheater
- Childe
- Регистриран: пет апр 28, 2006 7:22 pm
- Контакти:
- unheard lullaby
- An Imaginary Friend
- Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
- Контакти:
-
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm
Току що гледах Прилежният ученик. От темата досега само Уайт нойс го е споменала, но не е споделила впечатления. Моето е за добър филм-влиза в личния ми топ 5 на филмите по Кинг. Като за екранизация по новелата нищо не мога да кажа, защото
нямам Особени сезони и не съм я чел, с изключение на Шоушенка от насипния вариант.

- flesheater
- Childe
- Регистриран: пет апр 28, 2006 7:22 pm
- Контакти:
дам филма и аз наскоро го гледах ... интересен е наистина и все пак не преливаше (баш) от смисъл ;)belch huggins написа:Току що гледах Прилежният ученик. От темата досега само Уайт нойс го е споменала, но не е споделила впечатления. Моето е за добър филм-влиза в личния ми топ 5 на филмите по Кинг. Като за екранизация по новелата нищо не мога да кажа, защотонямам Особени сезони и не съм я чел, с изключение на Шоушенка от насипния вариант.
Won't be a corpse so you can drag your dead.
I've been blessed by the fires.
By the fires of your hell.
I've been blessed by the fires.
By the fires of your hell.
-
- Follower of the Eld
Съгласен съм, без да съм я чел, че новелата сигурно е нещо съвсем различно и много по-хубаво. Филмът обаче въпреки, че в него остава нещо недоизказано и недоизяснено е добър според мен. Не мога да го сравня с Шоушенк и Зеленият път, но го отличавам много от разните дивотии като Томинокърс, Ланголиерите, Камионите и почти всички други /говоря за филмите не за книгите/. Колкото до смисъла на филмите изобщо - 80 % от Холивудските продукции, дори и най -касовите са лишени от особен смисъл ама бая хора дават пари за да ги гледат.
- DiZZy
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: ср авг 31, 2005 1:22 am
- Контакти:
Защо? Ланголиерите си беше много добър филм за едно време и доколкото мога да си спомня, той се придържаше към книгата. Отделен въпрос е това че се разказва за някакви фантасмагории и човек не го взима на сериозно, като Шоушенк. Може и да бъркам де, но това ми е останало като спомен. Лично на мен, Ланголиерите повече ми харесаха от Прилежен ученик, но може би е защото в първият случай първо гледах филма, после четох новелата, а във вторият - обратното...както и да е 

-
- Follower of the Eld
- DiZZy
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: ср авг 31, 2005 1:22 am
- Контакти:
Aз си го казах :p Ланголиерите не са по-лоши от Прилежен ученик. Толкоз. И идеята за вагини, ядящи всичко по пътя си не е никак непривлекателна, все пак съм си гадна феминистка. Много яко, досега не бях глядала на филма от този ъгъл. Гърл Пауър рулЗ!DiZZy написа:Лично на мен, Ланголиерите повече ми харесаха от Прилежен ученик, но може би е защото в първият случай първо гледах филма, после четох новелата, а във вторият - обратното...както и да е

- WhiteNoise
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: пон авг 22, 2005 11:25 pm
Аз не съм гледала нито един филм по Кинг :?
Само "Мъртвата зона" по НТВ
Попринцип предпочитам ужаса на книга :roll:
Само "Мъртвата зона" по НТВ
Попринцип предпочитам ужаса на книга :roll:
I am Jack's cold sweat.
I am Jack's inflamed sense of rejection.
I am Jack's complete lack of surprise.
I am Jack's wasted life.
I am Jack's broken heart.
I am Jack's smirking revenge.
Re: филми
Наистина си беше Отчаяние да го гледам...Но не е чак толкова лош,Гари Бъзи спасява филма!cupakabra написа:на мен почти всички филми по кинг ми харесват.сега си изтеглих и един от най новите по романа ГРАД ОТЧАЯНИЕ.мисля че ще е много як.