Ръководство на младия готвач

Споделете болката и удоволствието си с нас

Модератор: Ka-tet of 19

peniuaiz
Ka-mai
Ka-mai
Мнения: 176
Регистриран: нед окт 02, 2005 11:49 pm
Контакти:

Мнение от peniuaiz » вт фев 07, 2006 11:02 am

КОЙ ядосва кака Аби??? ААААА, тука да не ви е детска градина? Е може ли тоооолкова па да сте лигави...погледнете се!Изображение Тц тц тц, ееех детска му работа.

Потребителски аватар
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Мнения: 1111
Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
Местоположение: Dolls City
Контакти:

Мнение от Garraty47 » вт фев 07, 2006 12:38 pm

Abigel питах на тая смес колко яйца, щото нали се сещащ че с тая майоне3а и ако се прекали с яйцата и после :smt078
та да 3нам горе долу, колко да слагам. да не да стане мн вкусно и да са натръшкаме после ;)

peniuaiz наистина ако нямаш какво да кажеш по темата не пиши

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Мнение от Abigel » вт фев 07, 2006 2:24 pm

няма страшно...но по-добре по не повече от 2 яйца на човек.

Алекс, ако си решил да ме дразниш, направи го на друго място, не тук :lol:

peniuaiz
Ka-mai
Ka-mai
Мнения: 176
Регистриран: нед окт 02, 2005 11:49 pm
Контакти:

Мнение от peniuaiz » вт фев 07, 2006 2:28 pm

Abigel написа:няма страшно...но по-добре по не повече от 2 яйца на човек.

Алекс, ако си решил да ме дразниш, направи го на друго място, не тук :lol:
:D Ето виждаш ли Сряда13, Аби е широко скроена и не се обижда...е малко може би :) ама като цяло си е пич ;)

J.S.
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Мнения: 1549
Регистриран: пон окт 24, 2005 8:56 pm

Мнение от J.S. » вт фев 07, 2006 2:31 pm

peniuaiz,съжалявам че откраднах идеята ти ,но ми хареса и не можах да се въздържа...

Потребителски аватар
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Мнения: 1111
Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
Местоположение: Dolls City
Контакти:

Мнение от Garraty47 » вт фев 07, 2006 3:28 pm

сега ако тръгнем да събираме рецепти от сайтове и торенти ...
целта на топика е друга - да се науча да готвя :D тук очаквам рецепти, които се приготвят бър3о и лесно, като същевременно "манджата" да не ми сртрува колкото 3апатата.

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Мнение от Abigel » ср фев 22, 2006 10:44 am

Гювечета

Това ядене е доста скъпичко принципно, но пък слагаш, каквото имаш( - както обичам да казвам- прави се от подръчни материали) и каквото обичаш и се готви лесно.
За целта трябва да имаш калени съдове- купички с чинийки.Както и спирт за горене(може и да ги правиш във фурна, но аз не съм пробвала този вариант, много труден ми се вижда ;) ).
Слагаш значи в купичката отдолу малко олио или зехтин, след това сирене(на бучки)-това е основното, без което не може гювечето, след това слагаш нарязана чушка, домат, гъби, маслини, кисели краставички, салам(всичко на ситно, на кубчета)-изобщо всичко, което имаш под ръка, също ако обичаш- лук, отгоре чукваш едно или две яйца(аз дори и кашкавал слагам, защото ми харесва как се разтопява на конци :lol: )...
в чинийката слагаш купичката и изсипваш в чинийката малко по-малко от една чашка(ракиена, сега не мога да ти кажа колко милилитра е, но от най-малките чашки за алкохол ;) )спирт за горене, похлупваш купичката с капачето и драсваш клечката.

Ефектът е много як, особено ако правиш това пред гости, вечер, можеш да загасиш лампата и да оставиш гювечетата да се готвят пред тях, на жив огън :idea:
Само внимавай, отдалечи ги едно от друго, и да няма нищо по масата или шкафа, което да се запали.
Огънят гори към 10-13мин и после можеш да се насладиш на резултата...
Между другото, дори една купичка много засища, защото има много продукти вътре, така че какво количество ще правиш, си зависи от тебе.
Еми надявам се да бях полезна на някого, освен на Уензди...Аз това ще готвя довечера, защото за друго ме мързи... :roll:
п.с. забравих-отгоре се поръсва чубрица, но преди яйцето, то трябва да е най-отгоре...

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Мнение от Abigel » пон апр 03, 2006 12:28 pm

ехооо ...темата вече не ви ли е интересна?да пиша ли нови неща в нея или не?

Потребителски аватар
unheard lullaby
An Imaginary Friend
An Imaginary Friend
Мнения: 1043
Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
Местоположение: under your bed
Контакти:

Мнение от unheard lullaby » пон апр 03, 2006 12:45 pm

Аз понеже правих пица вчера и се присетих. Ами..ПИЦААААААААААА :D
Взима се готово тесто от магазина , разстила се в тава и отгоре се пльоска всичко, което намериш в хладилника. Майтап. Аз лично задължително слагам доматено пюре най-отдолу, пресен домат на шайби ако имам, месо (кренвирши, саламче някво, луканчица, каквото има), грах, кисели краставички или маслини и мятам във фурната. Когато е почти готова, слагам настърган кашкавал и допичам.
Изображение

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Мнение от Abigel » пон апр 03, 2006 1:03 pm

за пишман-готвачите да добавя, вземете тестото по обяд и го оставете да се размрази добре, ако ще готвите пицата за вечеря. аз слагам и чубрица/ но под кашкавала, иначе ще изгори/...
тестото се разточва, ако имате точилка - ок, ако нямате, с каквото намерите за заместител :lol:
тавата се подмазва с олио, но малко...
пече се на загрята фурна...
става за около 40минути.
аз също си правя често!!!
п.с. вместо доматено пюре и кетчуп върши работа :roll:

Потребителски аватар
unheard lullaby
An Imaginary Friend
An Imaginary Friend
Мнения: 1043
Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
Местоположение: under your bed
Контакти:

Мнение от unheard lullaby » пон апр 03, 2006 1:23 pm

Забравих да кажа за олиото.
:gospoica: Аз тестото с ръце го разстилам. И го взимам размразено.
Изображение

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Мнение от Abigel » пон юни 05, 2006 6:19 pm

по повод на пицата, скоро си правих вегетарианска такава, като вместо салам, сложих тиквичка- настъргана такава. Много вкусно става, но имайте в предвид, че тя пуска малко повечко вода, да не ви наводни цялата пица, ако се престараете в количеството... :?
Не помня каква рецепта ви писахме с Гери, но
гъби, грах, царевица, лук,маслини, домати/пак малко, че също стават много течни/, тиквичка, ...става супер. Да не забравите отгоре да настържете и кашкавал, без него не може.
е- бон апети :p

Потребителски аватар
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Мнения: 1111
Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
Местоположение: Dolls City
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Garraty47 » съб яну 12, 2008 12:51 am

днеска правих пица, пак не стана перфектна, но имам напредък :lol:
после се сетих 3а та3и си темичка и гледам последните рецепти са 3а пица :D
я кажете сега какво да направя тея дни, така и така имам доволно много свободно време.
сигурно по-напред в темата съм го споменавал, но пак - рецептите да са бе3 гъби

Потребителски аватар
DiZZy
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Мнения: 1291
Регистриран: ср авг 31, 2005 1:22 am
Местоположение: Поляната с мармотите, Алпите
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от DiZZy » съб яну 12, 2008 5:45 pm

Само заради филийките ти с кашкавал и сирене ще се омъжа за тебе някой ден хъхъхъ :smt003 Научи се да правиш негърчета най-накрая! :tooth

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Abigel » пон яну 14, 2008 2:04 pm

Тези дни правих телешко варено. Много лесно се прави, за който има желание да се научи да готви и манджи.Все пак стомахчетата ви имат нужда и от това :lol:

Взема се телешкото,нарязва се и се вари в тенджера под налягане около час и нещо, слага се и малко сол.

След това в нормална тенджера се сипва малко вода, слага се малко олио и се задушават нарязани на едро лук и моркови.Следват картофи, домати(пак на едро), сол, бахар,дафинов лист, целина,самото месо(можете да добавите освен вода в тенджерата и от водата, в която е варено месото, защото е станала на бульон).С малко вегета става още по-добре.
А накрая се добавя магданоз.

Вари се, докато всичко се свари и омекне(зеленчуците), а бульона има вече добър вкус.

Хайде дерзайте, ако има смелчаци, които ще опитат, чакам отзиви :D


п.с. държа да отбележа, че аз мога да готвя сравнително малко неща и съм начинаеща домакиня. Телешкото беше от първите неща, които ме научиха да готвя :D

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Abigel » вт яну 22, 2008 1:06 am

Хайде нещо лесно- не гарантирам, че е полезно, но се прави бързо и е вкусно.
Вземат се няколко гъби, махат им се пънчетата, измиват се добре, слага им се малко сол и кашкавал и се пускат в микровълновата за няколко минутки.Идеално ядене, става за броени минутки и се прави по-лесно от сандвич :D

Потребителски аватар
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Мнения: 1111
Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
Местоположение: Dolls City
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Garraty47 » пон апр 14, 2008 3:11 am

http://nojivilichka.wordpress.com
тука има някакви странни го3би
ако някой си хареса нещо и го сготви да се похвали :lol:

Потребителски аватар
Ylith
Dinh
Dinh
Мнения: 404
Регистриран: съб дек 29, 2007 6:30 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Ylith » чет юли 24, 2008 2:26 pm

Днес се сдобих със сач/голяма керамична плоча,която се слага на котлона и на нея се пекат разни неща/-резултат от шопинг терапията, която си прилагам напоследък. Та молбата ми е ако някой знае рецепта за сач, нека да сподели.
Сега се ровя из разни готварси сайтове и трябва да измисля какво да си сготвя довечера в новата придобивка, но още един съвет от вас няма да ми е излишен :)

Потребителски аватар
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Мнения: 1111
Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
Местоположение: Dolls City
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Garraty47 » чет юли 24, 2008 2:38 pm

преди седмица ядох мн добро свинско с 3еленчуци приготвено на сач
по края на сача редиш наря3ани на колелца тиквички, в средата - лик, чушки, моркови, гъби(а3 старателно ги ра3карах естествено) може и ра3ни други неща и отгоре върху това слагаш месото с ра3ните му подправки(месото не трябва да е мн дебело, 3а да се и3пече добре). само, че се слага във фурната, не на котлона
свинското спокойно се 3амества с пилешко, като може да се сложат и картофчета :D
чудесии стават на сач, мн добра придобивка :smt023

Потребителски аватар
Ylith
Dinh
Dinh
Мнения: 404
Регистриран: съб дек 29, 2007 6:30 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Ylith » пет юли 25, 2008 12:59 am

Направих го по твоята рецепта,Уензди. Само,че без тиквичките , свинското подмених с пилешко и понеже много обичам пушено топено сирене сложих достатъчно количество и от него. Мали как миришеше тази вкуснотия!А на вкус беше просто божествено!
Хора,не си купувайте сач!Той води до пристрастяване и е опасен за вашата фигура! ;)

Отговори