Дата и час: Чет Юни 21, 2018 1:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Яну 26, 2012 5:06 pm 
Offline
Follower of the Eld
Follower of the Eld
Аватар

Регистриран на: Вто Мар 23, 2010 1:39 pm
Мнения: 121
Местоположение: Guadalajara(España)
От мен един много лесен сладкиш с ябълки

125гр. масло
обикновени бисквити
4-5 ябълки
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
4 яйца
канела
В тавичка се разтопява маслото, върху него се нареждат бисквитите. Слагат се отгоре нарязаните ябълки и се поръсва с канела. Разбиват се яйцата, захарта и брашното и сместта се изсипва върху ябълките. Пече се на 180 градуса.

_________________
Всеки човек, подобно на луната има своя неосветена страна, която не показва на никого. Марк Твен


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Яну 26, 2012 6:35 pm 
Offline
Ka-mai
Ka-mai

Регистриран на: Пон Юни 14, 2010 2:41 pm
Мнения: 230
Това е наистина много приятен и лек сладкиш. Вкъщи го обичаме много,и често си го правим. :smile: А ето и от мен също нещо лесно и много вкусно:

350г.кашкавал
1/3 пакетче масло
3с.л.брашно
1ч.ч.прясно мляко
4 яйца
100гр.шунка
Яйцата се разбиват с прясното мляко и брашното,добавя се настъргания на едро кашкавал,шунката,нарязана на кубчета и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавата,сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се на умерена фурна,предварително загрята до зачервяване.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 21, 2012 9:18 pm 
Offline
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 22, 2005 11:25 pm
Мнения: 3703
Местоположение: yellow submarine
Abigel написа:
значи, зависи какво количество искаш да направиш. Примерно количество е
вземаш 2 кофички кисело мляко и ги разбъркваш добре с 2 майонези(Краси-Пловдив), добавяш чесън,ако обичаш(ако имаш пресичка за чесън, ще помогне. ако нямаш-на ситно го нарежи), добавяш сол и съвсем малко олио, магданоз накрая(ако обичаш), сваряваш няколко яйца (твърдо сварени) и после ги режеш на половинки и ги пускаш в тази смес..

нещо подобно и аз направих тия седмици, по рецепта на една колежка, която му вика Шмеркезе (което не знам дали е реална дума :ae: ), и става гениално! само че слагам лук (настърган), а не чесън, също пропускам киселото мляко, вместо него слагам извара и сирене :happy: черен и червен пипер, яйцата, майонезата и е адско!
--
Darth Vader, боб много обичам да правя, но на хората им писва от моя боб. иначе слагам 2 вида (червен и бял), слагам и царевица, лук, много люто, чушки и моркови (ако има, нали) и много подправки :happy: преди слагах и шунка, нарязана на кубчета. става мега добро...

колкото до грамажи и мерки изобщо - всичко е на око и вкус, не се занимавам да определям колко слагам от кое, и винаги си се получава.. освен веднъж, когато умрях от люто... но това е друга история..

_________________
Изображение
I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 4:08 pm 
Offline
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 22, 2005 11:25 pm
Мнения: 3703
Местоположение: yellow submarine
след невероятно успешната ми супа от боб и зеленчуци онзи ден (според експертното ми мнение),
днес реших, че ще пробвам с леща и зеленчуци, че даже и грах сложих, тя стана една...
ще разберем след малко дали е ядливо :happy:

_________________
Изображение
I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Яну 29, 2013 12:26 pm 
Offline
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Аватар

Регистриран на: Пон Окт 30, 2006 10:12 pm
Мнения: 2338
Местоположение: софия
Хора, някой от вас интересувал ли се е от Храненето според Кръвната му група? :shades:

На мен лично ми стана много интересно и като се зачетох открих някои много интересни сходства описани като последствия от наяждане с храни, които не са подходящи за моята кръвна група :a010:

_________________
Oh, she’s beautiful
A little better than a man deserves
Oh, I’m not insane
Please tell me she won’t change…


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Авг 27, 2013 4:00 pm 
Offline
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 22, 2005 11:25 pm
Мнения: 3703
Местоположение: yellow submarine
Изображение

тиквички с яйца и сирене на фурна :happy:
аз добавих и кашкавал, а накрая и домат за разкош, чудесно постно нещо
прави се както и изглежда, само тиквоците се запарват във вряла вода за 3-4 мин,
а плънката е от яйца и сирене, печеш го с мн малко вода и го гледаш да не загори..
а ако някога ви се наложи, както на мен преди малко, ако нямате ренде за кашкавала - белачка ще ви свърши същата работа :ae:

_________________
Изображение
I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пет Ное 22, 2013 8:50 am 
Offline
Insorcist
Insorcist
Аватар

Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 10:03 pm
Мнения: 18408
Местоположение: Inside your head
Как да си направим Кивак :devil: :

Изображение

Цитат:
The question isn't so much WHAT Kivak is, but rather, how it's made. It is created by catching various seabirds, seasoning them with seal fat and burying them (usually inside of a seal) for up to three years! Keep in mind, this is an actual dish that people prepare and wait patiently to eat. Of course, it’s also potentially deadly because botulism is still a thing!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 17, 2014 2:52 am 
Offline
Insorcist
Insorcist
Аватар

Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 10:03 pm
Мнения: 18408
Местоположение: Inside your head
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2014 11:10 pm 
Offline
Dan-Tete
Dan-Tete

Регистриран на: Вто Май 05, 2009 1:40 pm
Мнения: 723
Местоположение: Велинград
:) Една хубава тиквена рецепта. Супичка, подходяща за сезона. Има много тиквоци неупотребени за Хелоуин... :D
Изберате си една хубава тиква, каквато можете да изядете. Тиквата се нарязва на парчета, обелени и изчистени от семките. Нарязвате и два, три моркова, глава лук и една, две червени чушки. Този разкош го бухвате в херметическа тенджера и наливате вода, но не прекалено много. Добавяте малко олио. Това нещо като заври, го варите 20-25 минути. После ако е останала много вода отсипвате по преценка. Пасирате, да стане една хубава гладка каша. Получава се една хубава крем супа. Добавяте сол на вкус и оставяте да поври. Добавяте една чаена лъжичка Къри.( това е важно)
Разбивате един яйчен жълтък с три, четири пълни супени лъжици кисело мляко. Внимателно изсипвате тази смес в крем супата като разбърквате. Правите го както се прави застройка. Още мъничко да поври и е готово.
Важно:
Разливате в купички и добавяте натрошено сирене. Без сирене на мен не ми харесва особено. Но със сирене е страхотно.
Добавяте си едро натрошени брускети по ваш избор вместо крутони. Става уникално.
Аз толкова харесвам тази супа, че спокойно мога да изям поломин тенджера на едно ядене... :tooth:
Върви с бира.

_________________
Изображение DIMMU BORGIR http://www.youtube.com/watch?v=dw_T9pJ728U
Голям, зъл LEO https://www.youtube.com/watch?v=67m2yvR_GTs


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group