Кой какво чете
Модератор: Ka-tet of 19
- Gunslinger
- Ka-tet of 19
- Регистриран: съб авг 20, 2005 8:02 pm
- Контакти:
Кой какво чете
Темата говори достатъчно за себе си ;)
И една молба: освен книгата, която четете, ще е добре да изкажете и някакво мнение.. иначе се губи идеята
Аз лично чета Олимп на Дан Симънс. Засега книгата е повече от добра, първата част беше прекрасна. Макар Симънс да не може да си съпеничи с най-добрите писатели на научна фантастика, той е страшно ерудиран човек и свързва много добре науката с историята си. Както е казал и самият Кинг, Симънс пише романи, каквито няма никъде под слънцето :p
И една молба: освен книгата, която четете, ще е добре да изкажете и някакво мнение.. иначе се губи идеята
Аз лично чета Олимп на Дан Симънс. Засега книгата е повече от добра, първата част беше прекрасна. Макар Симънс да не може да си съпеничи с най-добрите писатели на научна фантастика, той е страшно ерудиран човек и свързва много добре науката с историята си. Както е казал и самият Кинг, Симънс пише романи, каквито няма никъде под слънцето :p
- WhiteNoise
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: пон авг 22, 2005 11:25 pm
точно в момента чета Дългата Разходка,понеже чух изключително много положителни мнения за книгата,а случайно си я намерих и много се зарадвах!за сега ми допада и е доста увлекателна,ще видим по-натам....

I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near
Mи аз още съм на Тъмната Кула, ама вече минах на втория том на 7-мата част! Мисля че 7-мицата е много яка книга, но и много жестока на моменти! Такива неща се случват, дето не исках да се случват, пък! Защооо, защооо, о Дискордия! Но неочакваните обрати са си характерни за Стиви, за това го харесвам толкова много!
ми аз не знам от колко време вече съм на Капан за сънища и вече мноооого ме е срам от момчето, което ми я даде назаем и мисля да се стегна и да я дочета, за да му я върна.
Книгата в началото не ми допадна особено, но сега взе( за моя голяма изненада) да ми става интересна....
Еми не знам какво друго да ви кажа...
Книгата в началото не ми допадна особено, но сега взе( за моя голяма изненада) да ми става интересна....
Еми не знам какво друго да ви кажа...
- unheard lullaby
- An Imaginary Friend
- Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
- Контакти:
Аз чета "Повелителят на мухите" на Уилям Голдинг (чак сега
) и засега е голяма дивотия. Само описания и някви скучнотии. Нищо не се случва, а съм минала повече от половината :x Понеже винаги чета поне 2 книги едновременно, започнах и "Нощно шоу" на Ричард Леймън, която си взех наскоро. Но съм прочела 1 глава, така че не мога нищо да кажа. За някъв маниак по филми на ужасите е.

Повелителят на мухите е доста силна и реалистична книга според мен. Винаги се потресавам от идеята за жестокости към и от деца, но тази книга ме впечатли. Вярно не блести с особено интересен сюжет, но се помни и е доста истинска.
Аз в момента чета Джулия на Питър Строб. В конкурентния форум имаше нещо споменавано за него и реших да си намеря негови книги. Тази е доста слабичка според мен. Нищо ново и впечатляващо и за сега си е обикновн трилър с претенциите за малко психария. Ако в края си променя мнението ще се обадя.
Аз в момента чета Джулия на Питър Строб. В конкурентния форум имаше нещо споменавано за него и реших да си намеря негови книги. Тази е доста слабичка според мен. Нищо ново и впечатляващо и за сега си е обикновн трилър с претенциите за малко психария. Ако в края си променя мнението ще се обадя.
- Gunslinger
- Ka-tet of 19
- Регистриран: съб авг 20, 2005 8:02 pm
- Контакти:
Извинете за Оффтопика ама филма е адскии готин, при положение че си фен на книгата, мен специално доста ми хареса... а Марвин беше.. просто няма такъв геройGunslinger написа:Хех, Ботомире, знаеш кво да четеш
Което ме подсеща, че все пак скоро трябва да гледам и филма :roll:

Току-що прочетох 'Бог Върнън Литъл' и просто съм изумена,вече си имам нова любима книга.Още на първа страница от книгата,героят споделя мотото на живота си(и на моя също): 'И това ако е живот...еби му майката'.Уникална книга,чете се на един дъх,перфектен сюжет,може да те разсмее и да те разплаче,кара те да се замислиш за адски много неща и както да се натъжиш,така и да се научиш да иронизираш постоянно нещата около себе си така,че да ти олекне.Разбих се наистина... 

-
- Ka-mai
- Регистриран: ср авг 31, 2005 1:07 pm
- DiZZy
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: ср авг 31, 2005 1:22 am
- Контакти:
Опитвам се да почна да чета "Илион" на Дан Симънс ама...абе тоз човек като си пише изреченията, толкова ли е необходимо да са по четвърт страница дълги..едното.. :?: :!: То бива, бива... ама... забравям какво е станало в началото докато му стигна края :( Явно трябва повече концентрация
Чета още и "Драконът и джинът" на Гордън Диксън (малко ъндърграунд литература - хаха), освен това съм почнала "Дългата разходка", която намерих в София за феноменалните 3 лева :!: (на Славейков я взех за един друг човек за 8 кинти - кожодери). Докато бях на гости почнах и "Тъмната кула"..абе въобще...за сега казвам какво съм почнала, мнения като ги завърша. Но това няма да е скоро, имайки предвид, че все грабвам нови и нови книги без да дочета никоя от старите съвсем докрай :roll:

-
- Devar-Toi
- Регистриран: вт сеп 13, 2005 6:28 pm
- Контакти:
- WhiteNoise
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: пон авг 22, 2005 11:25 pm
- Garraty47
- D.E.A.D. Doll
- Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
- Контакти:
"Децата на нашите деца" - Клифърд Саймък
много яка книжка, само 160 страници и то написани пре3 1974г. , а така ме 3ариби :p
става въпрос 3а пътуване във времето, 3а бъдещето, 3а миналото, 3а настоящето, 3а начина на жиеот пре3 ра3личното време, 3а религия, 3а чудовища и т.н. малко напомня на Хиперионите на Дан Симънс. само дето Саъмък го е ка3ъл в 160 страници, а Симънс се обясняваше на хиляди страници :p
много яка книжка, само 160 страници и то написани пре3 1974г. , а така ме 3ариби :p
става въпрос 3а пътуване във времето, 3а бъдещето, 3а миналото, 3а настоящето, 3а начина на жиеот пре3 ра3личното време, 3а религия, 3а чудовища и т.н. малко напомня на Хиперионите на Дан Симънс. само дето Саъмък го е ка3ъл в 160 страници, а Симънс се обясняваше на хиляди страници :p