Кой какво чете
Модератор: Ka-tet of 19
Re: Кой какво чете
Здравейте на всички. Аз съм се заел с един от най-хубавите според мен романи на Кинг, а именно Сблъсък и сега съм на Том 2.
"Споделен живот" - Джоди Пико.
-
- Devar-Toi
- Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm
"Институтът", но нещо не ме грабва. Вече 100 стр., а все още нищо...
Бряг си намира всяка вълна
и надежда има една...
и надежда има една...
"Живот в скалите" - Мария Лалева.
"Корабокрушенците от Глен Кариг" на Уилям Хоуп Ходжсън.
- dancho_stavrev
- Dinh
- Регистриран: съб апр 13, 2013 6:11 pm
- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
В момента чета "Рибарят" на Джон Ланган (за която после ще споделя мнение в едноименната тема), а преди нея прочетох доста неща (гледам, че не съм писал тук повече от година), някои от които вече не помня. Сред тях има обаче една книга, която си спомням много добре, понеже хем ме впечатли, хем не прилича особено на нищо друго, та е трудно да я забравиш. Става дума за:

"Многоръкият бог на Далайна" от Святослав Логинов
https://chitanka.info/book/4369-mnogory ... na-dalajna

"Многоръкият бог на Далайна" от Святослав Логинов
https://chitanka.info/book/4369-mnogory ... na-dalajna
По-скоро фентъзи отколкото фантастика, с уникален (и много добре изграден) свят и оригинален завършек. Авторът е измислил свои собствени думи и термини за какво ли не, което е доста объркващо и затруднява четенето в началото, но нека това не ви спира - постепенно ще ги разберете и запомните, а пътешествието през света на чудовищния Йороол-Гуй определено си заслужава усилието.Oт нeизмeримo дълбoкaтa бeзднa нa Дaлaйнa дeн cлeд дeн изплувa ужacният мнoгoрък бoг нa eдин ужacнo прaвилeн гeoмeтричeн cвят и взимa бeзбрoйнитe cи жeртви. Cрeщу нeгo мoжe дa се изпрaви caмo eдин чoвeк — Шooрaн, зaщoтo нa нeгo e дaдeн дaрът нa Твoрeниeтo — дa cъздaвa къcчe пo къcчe нoвa зeмя, нa кoятo дa живeят хората.
Зacлужaвaт ли гo тe?
И мoжe ли мнoгoръкият бoг дa бъдe пoбeдeн?
"Лебедова песен" на Робърт Маккамън.
Започнах една киберпънк поредица със странното име Деми-Монд. Започва много обещаващо, пък ще видим.
Виртуална реалност създадена за обучение и тренировка на военни, населена с компютърни симулации на някои от най-големите психопати в историята.
Виртуална реалност създадена за обучение и тренировка на военни, населена с компютърни симулации на някои от най-големите психопати в историята.
"Here, sir, there are always more tales."
"Нощна музика" на Джон Конали.
- Flesh
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: пет мар 30, 2012 12:09 pm
- Контакти:
На края съм на Аленото евангелие на Клайв Баркър. Страшно много ме кефи. Имам я откакто излезе, но чак сега стигнах до нея. В последните години чета предимно non fiction и ми дойде много добре.
/// Въй, последно съм влизал преди 3 години.
/// Въй, последно съм влизал преди 3 години.
- KingRookie
- Childe
- Регистриран: пет сеп 06, 2019 9:45 am
Разсейвам се малко със Спящата кукла на Джефри Дивър. После наред е Неизживени спомени 

Последно прочетох поредицата на Клайв Баркър - Кървави Книги.
-
- Devar-Toi
- Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm
Аз пък станах фен на съименика Дж. Д. Баркър. В момента съм на Огледално зло, в съавторство с Джеймс Патррсън. Както самият той казва пише литературни пуканки, но според мен му се получават.
Бряг си намира всяка вълна
и надежда има една...
и надежда има една...
"Новата прическа на Вики" на Цветелина Цекова.
През цялото време ти се иска това да се случва само в книгата, но за съжаление е и в реалността. Книга за домашното насилие.
През цялото време ти се иска това да се случва само в книгата, но за съжаление е и в реалността. Книга за домашното насилие.
"Аленото евангелие" на Баркър.
Наскоро си свалих "Phoenix Rising", документалистика за връзката на Евън Рейчъл Ууд с Мерилин Менсън, в която тя самата разказва за всички извращения, особено изнасилването в една от сцените за клип към песен на Менсън, обаче честно да ти кажа, не разбирам защо е целият този шум... Всяка жена търси богат, красив, с много мускули по-възможност - в общи линии следва първичните си инстинкти, перфектния екземпляр за разплод на подсъзнателно ниво. Щом иска такъв мъж, трябва да се примири и с боя. Мисля, че женския пол започва прекалено да се изнежва. Ако и мъжете започнат по същия начин. Всеки сами си носи кръста, всеки сам си избира половинката. Защо трябва да занимаваме обществото с проблемите които сами си създаваме.
"Способен съм на всичко, стига то
да е човешко. Който ме надмине,
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
да е човешко. Който ме надмине,
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
Днес започнах "Пожарникаря" на Джо Хил.Малко ме плаши този топуз,по принцип харесвам по кратките истории.......е изключение правят огромните гениални истории! Ще видим.
- delphipro
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет дек 27, 2013 6:07 pm
Наскоро започнах да чета Приказка на Краля, доста ми харесва (вече съм прочел 200 страници)
Заради подобно мислене има толкова много жертви, които търпят. Дори да потърсят помощ, някой ще им обърне гръб с подобно изказване, че сами са си го търсили. Дано не се случи с твой близък, защото тогава нещата започват да изглеждат другояче.READER написа: ↑нед мар 27, 2022 6:10 pmНаскоро си свалих "Phoenix Rising", документалистика за връзката на Евън Рейчъл Ууд с Мерилин Менсън, в която тя самата разказва за всички извращения, особено изнасилването в една от сцените за клип към песен на Менсън, обаче честно да ти кажа, не разбирам защо е целият този шум... Всяка жена търси богат, красив, с много мускули по-възможност - в общи линии следва първичните си инстинкти, перфектния екземпляр за разплод на подсъзнателно ниво. Щом иска такъв мъж, трябва да се примири и с боя. Мисля, че женския пол започва прекалено да се изнежва. Ако и мъжете започнат по същия начин. Всеки сами си носи кръста, всеки сам си избира половинката. Защо трябва да занимаваме обществото с проблемите които сами си създаваме.
НИКОЙ не трябва да се примирява с боя!