Тази година ми подариха премиум профил в Спотифай и съм напред с материала
1. Demons and Wizards - III - както винаги, перфектен по мое мнение хеви/пауър албум; 9/10
2. Dry Kill Logic - Don't See Ghosts (single) - много силно завръщане на тези позабравени ню метъли; 9/10
3. System of a Down - Protect the Land (single) - още едно жестоко завръщане на незабравима банда; 9/10
4. FFDP - F8 - страхотни парчета има в този албум; 8/10
5. lamb of god - Lamb of God - безкомпромисен метъл; 7.5/10
6. Corey Tylor - CMFT - не е Stone Sour, но все още е любимият ми вокал; 7/10
7. ALI (БГ) - I Come From The Future (single) - отличен дебют; 7/10
8. Kreator - 666-World Devided (single) - безкомпромисен метъл, както обикновенно мелодичен; 7/10
9. Trivium - What The Dead Men Say - много ми харесаха няколко парчета, останалото става за фон; 6.5/10
10. Annihilator - Ballistic, Sadistic - много ми харесаха няколко парчета, останалото става за фон; 6.5/10
11. Testament - Titans of Creation - много ми харесаха няколко парчета, останалото става за фон; 6.5/10
12. Paradise Lost - Obsidian - много по-добри албуми са правили; 6/10
13. My Dying Bride - The Ghost Of Orion - може би му трябва повече слушане, но не ми се захваща пак; 6/10
14. Asking Alexandria - Like A House On Fire - много съм разочарован, високата оценка е заради 2 парчета, които обаче не нареждам сред любимите ми; 5/10
15. Katatonia - City Burials - скука, едно парче ми допадна; 5/10
Най-вероятно и някой от тези албуми би влязъл в класацията, но не съм ги слушал все още:
Mushroomhead - A Wonderful Life
Suicide Silence - Become The Hunter
Mastodon - Medium Rarities
Sepultura - Quadra
The Black Dahila Murder - Verminous
Sodom - Genesis XIX